15 side hustle ideeën om extra inkomen te generen

Leestijd: 3 minuten

In deze blog noemen we allerlei side hustle ideeën waarmee jij extra inkomen kunt genereren. Een side hustle doe je naast je baan of studie, met het doel om extra inkomsten te genereren.

Side hustle ideeën

 1. Freelance teksten schrijven

  Verdien extra inkomen met freelance teksten schrijven, waarbij je jouw schrijfvaardigheden inzet voor verschillende opdrachtgevers. Er zijn verschillende manieren om aan freelance opdracht te komen, zo kan je dit bijvoorbeeld via je eigen netwerk proberen op te zetten of je zoekt online naar opdrachten, bijvoorbeeld via freelance.nl.
 2. Fotografie
  Verdien extra inkomen met freelance teksten schrijven, waarbij je jouw schrijfvaardigheden inzet voor verschillende opdrachtgevers. Er zijn verschillende manieren om aan freelance opdracht te komen, zo kan je dit bijvoorbeeld via je eigen netwerk proberen op te zetten of je zoekt online naar opdrachten, bijvoorbeeld via freelance.nl
 3. Verkopen van zelfgemaakte producten
  In coronatijd is het verkopen van zelfgemaakte producten enorm populair geworden. Benut je creativiteit en verkoop zelfgemaakte producten om extra inkomen te genereren.
 4. Inkomsten generen met een blog
  Start een blog en verdien geld door gebruik te maken van affiliate programma’s, door het verkopen van advertentieruimte op jouw pagina’s of door de verkoop van digitale producten.
 5. (Online) cursus geven
  Ben jij goed in een bepaald onderwerp en wil je deze kennis overbrengen op anderen? Dan is het geven van een (online) cursus wellicht een passende side hustle voor jou.
 6. Dropshipping
  Dropshipping, je hebt vast wel een keer van de term gehoord, verdiep je in het onderwerp en start een e-commerce winkel zonder voorraad waarbij je producten rechtstreeks naar de klanten worden gestuurd.
 7. Oppassen
  Een andere mogelijkheid is het aanbieden van oppasdiensten. Verzamel goede recensies, bouw een netwerk op en verdien extra inkomen door middel van deze dienst.
 8. Enquêtes invullen
  Bedrijven en overheden doen voortdurend marktonderzoek en zijn daarbij op zoek naar meningen en feedback die ze opvragen door middel van enquêtes. Er zijn verschillende websites waar je enquêtes in kunt vullen in ruil voor een vergoeding.
 9. Huisdieren uitlaten
  De perfecte side hustle als jij van dieren houdt en graag fit wilt worden! Start een uitlaatdienst voor huisdieren en verdien geld terwijl je voor de dieren van anderen zorgt.  
 10. Youtube
  Maak boeiende content en plaats dit op Youtube. Om geld te verdienen met Youtube zul je veel views en abonnees moeten hebben, het is daarom van belang om interessante en relevante content te genereren.
 11. Bijles geven
  Ben jij een ster in wiskunde? Denk er dan eens over na om bijles te geven in dit vak, help studenten en verdien extra inkomen.
 12. Kamer/huis verhuren
  Verhuur een kamer of je hele huis via een platform als Airbnb om (passief) inkomen te genereren.
 13. Geld verdienen als spreker
  Voor evenementen worden vaak sprekers gezocht, dagvoorzitters of sprekers die een inhoudelijk onderwerp kunnen behandelen. Word een betaalde spreker en deel je kennis op conferenties en evenementen.
 14. Mystery shopper
  Een mystery shopper is iemand die wordt ingehuurd om een aankoop in een winkel of restaurant te doen en zijn/haar bevindingen op papier te zetten. Op deze manier kunnen winkels of restaurants de kwaliteit van hun dienstverlening onafhankelijk toetsen.
 15. Medisch proefpersoon
  Tot slot kan je overwegen om mee te doen aan geneesmiddelenonderzoek. Medicijnen worden in verschillende fases getest voordat ze toegelaten worden op de markt. Een medisch proefpersoon is iemand die vrijwillig deelneemt aan een medisch onderzoek, tegen een vergoeding.

Belasting betalen over side hustle

Het is belangrijk om te beseffen dat er ook belastingverplichtingen verbonden kunnen zijn aan het hebben van een side hustle.  Lees er meer over in onze blog over belasting betalen over een side hustle.

De top 5 beste boekhoudprogramma's

 

Over finara

Wekelijks vind je op Finara.nl nuttige artikelen & blogs voor ondernemers.

Plaats een reactie