Het beste boekhoudprogramma voor zzp – top 5

Leestijd: 2 minuten

Als zzp’er moet je de boekhouding bijhouden. Iets waar veel zzp’ers het liefst zo weinig mogelijk tijd aan besteden. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van een goed boekhoudprogramma voor zzp. Maar welk boekhoudprogramma kan je nu het beste gebruiken als zzp’er? Wij zetten de 5 best beoordeelde boekhoudprogramma’s voor zzp’ers op een rijtje!

Waarom heb je een boekhoudprogramma voor zzp nodig?

Een online boekhoudprogramma heb je nodig om de boekhouding bij te houden, dit geeft inzicht in de financiële prestaties van jouw bedrijf én is verplicht vanuit de Belastingdienst.

Als zzp’er wil je je echter graag richten op de activiteiten van jouw bedrijf, en het laten groeien van de onderneming. De administratie is vaak bijzaak, waar je het liefst zo weinig mogelijk tijd aan besteed. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van een online boekhoudprogramma, waarin de administratie bijhouden eenvoudig wordt.

De 5 beste boekhoudprogramma’s voor zzp op een rijtje

Er zijn veel aanbieders voor online boekhoudprogramma’s en het kan lastig zijn op het beste boekhoudpakket te kiezen. Daarom hebben wij onderstaand de best beoordeelde boekhoudprogramma’s voor zzp’ers op een rijtje gezet!

 

E-boekhouden.nl

E-boekhouden.nl is het best beoordeelde boekhoudprogamma voor zzp’ers. Het pakket heeft veel verschillende functies, eenvoudig de administratie bijhouden, uren registeren en factureren wordt een eitje! E-boekhouden.nl kan de eerste 15 maanden volledig gratis worden gebruikt.

✅ De eerste 15 maanden gratis
✅ Makkelijk in gebruik
✅ Veel functionaliteiten
✅ Beste prijs-kwaliteit verhouding

DigiBTW

DigiBTW is een online boekhoudprogramma speciaal ontwikkeld voor zzp’ers. Het is een gebruiksvriendelijk en voordelig systeem waar je gemakkelijk zelf kan boekhouden, factureren, uren registeren en de btw-aangifte aan kan doen. Je kan DigiBTW 30 dagen gratis uitproberen, daarna kost het pakket slechts €10,- per maand.

✅ Gebruiksvriendelijk
✅ Zelfstandig boekhouden
✅ 30 dagen gratis uitproberen, daarna slechts €7,50 per maand.
❌ Geen voorraadadministratie mogelijk

MoneyMonk

MoneyMonk is het ideale boekhoudpakket voor starters, en is dan ook gericht op de kleine ondernemers. De software is heel eenvoudig in gebruik, kent vele functionaliteiten en gebruikers waarderen de klantensupport. Probeer MoneyMonk 30 dagen gratis, en betaal daarna slechts €7,50 per maand.

✅ Ideaal voor startende en kleine ondernemers
✅ Uitstekende klantensupport
✅ 30 dagen gratis uitproberen, daarna slechts €7,50 per maand.
❌ Minder geschikt voor groeiende bedrijven

Ficsus.nl

Ficsus is een pakket geschikt voor starters en zzp’ers. Het pakket heeft vele functionaliteiten en is gemakkelijk in gebruik. Je kan Ficsus 30 dagen gratis uitproberen, daarna betaal je €12,50 per maand.

✅ Gemakkelijk in gebruik
✅ 35 dagen gratis uitproberen, daarna €12,50 per maand.
❌ Minder zzp’ers gingen je voor, weinig reviews

AFAS SB+

AFAS SB+ is hét online boekhoudprogramma voor zzp en ondernemers. Het is een gebruiksvriendelijk pakket, waar de boekhouding en CRM in één pakket zit. Het pakket is hierdoor wel prijzig met een maandprijs van €59,- per maand. Voor de prijs beschik je wel over alle functionaliteiten én hoef je dus niet over te stappen wanneer jouw bedrijf groeit.

✅ Boekhouding én CRM in één pakket
✅ Alle functionaliteiten beschikbaar
✅ Eenvoudig en gebruiksvriendelijk
❌ Maandprijs €59,-

Functionaliteiten boekhoudprogramma zzp

Welk boekhoudprogramma voor jou als zzp’er geschikt is, hangt natuurlijk af van welke functionaliteiten jij voor jouw bedrijf nodig hebt. Onderstaand hebben wij voor de 5 best beoordeelde boekhoudprogramma’s voor zzp’ers de functionaliteiten opgenomen.

FunctionaliteitE-boekhouden.nlDigiBTWMoneyMonkFicsus.nlAFAS SB+
Debiteurenbeheer
Facturen opstellen
Offerte opstellen
CRM Systeem
Urenregistratie
Kassasysteem
Voorraadbeheer
Projectmanagement
Fiscaal
BTW overzicht
Elektronische BTW aangifte
BTW verlegd factureren
Elektronische IB/vpb aangifte
Inkoopfacturen inboeken
Scan & Herken
UBL ready
Mobiele app beschikbaar
Vreemde valuta
Betalingsherinnering opstellen

De top 5 beste boekhoudprogramma's

 

Over finara

Wekelijks vind je op Finara.nl nuttige artikelen & blogs voor ondernemers.

Plaats een reactie